Ministeri Kyllönen: Verkosto ei takaa liikennettä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 31.10.2013 10.05
Uutinen
Liikenneministeri Merja Kyllönen (Kuva: LVM)
Liikenneministeri Merja Kyllönen (Kuva: LVM)

- Lentokenttä ilman lentoliikennettä on kuin kunnantalo ilman tehtäviä. Lentoliikenne on tänä päivänä kilpailtua liiketoimintaa, joka edellyttää toimiakseen riittävän suuria asiakasvirtoja. Lentoyhteyksien säilyttäminen maakunnissa vaatii tiivistä yhteistyötä alueiden ja toimijoiden kesken, arvioi liikenneministeri Merja Kyllönen Helsingissä lentoasemaverkoston kehittämisen työpajan avauspuheessa.

Työpaja on osa liikenneministeriön vuoden 2014 lopulla valmistuvaa lentoliikennestrategiaa. Lentoasemaverkosto-työpajaan on kutsuttu laajasti lentoliikenteen eri intressitahoja.

Työpajan tavoitteena on käynnistää lentoasemaverkoston yhteisesti hyväksyttävän tulevaisuuden tavoitekuvan rakentaminen. Osana tätä on tarkoitus hahmottaa alueellisesti parhaat ratkaisumallit ja muodostaa yhtenäinen kuva lentoasemaverkoston parhaasta mahdollisesta kattavuudesta.

- Ennen työpajaa tapasin maakuntien ja lentokenttien edustajia ja kuulin heidän näkemyksiään. Toivon, että keskusteluissamme vahvistui ymmärrys siitä, että pelkästään yhden osan, eli lentokenttäverkoston, säilyttäminen ennallaan ei vielä takaa lentoliikenteen saati koko liikennejärjestelmän toimivuutta.