Ministeri Berner Hongkongiin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.11.2018 9.18 | Julkaistu suomeksi 26.11.2018 klo 9.21
Tiedote
Ministeri Berner (Kuva: LVM / Tomi Parkkonen)
Ministeri Berner (Kuva: LVM / Tomi Parkkonen)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner edustaa Suomea Pohjoismaisen innovaatiotalon avajaisissa Hongkongissa 28. marraskuuta 2018. Avajaisiin osallistuvat Ruotsin EU-asioista ja ulkomaankaupasta vastaava ministeri Ann Linde, Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Dagfinn Høybråten.

Innovaatiotalojen tehtävänä on auttaa sekä uusia että vakiintuneita pohjoismaisia yrittäjiä ja yrityksiä kansainväliseen kasvuun. Innovaatiotalot täydentävät paikalla toimivia Pohjoismaiden kansallisia kaupan edistämisorganisaatioita ja toimivat tiiviissä yhteistyössä niiden kanssa.

Hongkongin Pohjoismaisen innovaatiotalon (Nordic Innovation House) hankkeessa ovat mukana Business Finland, Business Sweden, Suomen ja Ruotsin konsulaatit, Innovation Norway, Islannin suurlähetystö Pekingissä sekä Suomen, Ruotsin ja Norjan Hongkongissa toimivat kauppakamarit.

Nordic Innovation on Pohjoismaiden ministerineuvoston alainen laitos, jonka tavoitteena on edistää maidenvälistä innovaatiotoimintaa.

Innovaatiotalon avajaisten lisäksi ministeri Berner puhuu älyliikennettä ja älykästä kaupunkia käsittelevässä seminaarissa, jonka järjestelyjen suomalaisena osapuolena on Business Finland. Seminaarin aiheina ovat älykäs maa- ja satamaliikenne sekä kaupunki-infrastruktuuri 5G-aikana.

Ministeri Berner käsittelee puheessaan hallitusten roolia siinä, kuinka digitalisaatiosta saadaan yhteiskunnalle suurin mahdollinen hyöty. Berner pitää tärkeänä, että lainsäädäntö sopeutetaan digiaikaan. Useimmissa tapauksissa tämä tarkoittaa sääntelyn purkamista. Hallitukset eivät suoraan vastaa teknologian tai liiketoiminnan kehityksestä, vaan toimivat mahdollistajina, Berner toteaa.

Vierailun aikana Bernerillä on kahdenväliset tapaamiset Hongkongin hallintojohtajan Carrie Lamin, liikenne- ja asuntoministeri Frank Chanin sekä kaupan ja taloudellisen kehityksen ministeri Edward Yaun kanssa.

Lisätietoja matkan ohjelmasta:

erityisasiantuntija Saara Nikkinen, liikenne- ja viestintäministeriö, +358 50 434 6564