LVM teettää ulkopuolisen selvityksen Kehäradan lisätöistä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2012 11.59
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on vastaanottanut ja tutustunut Liikenneviraston 19. syyskuuta toimittamaan selvitykseen Kehäradan lisätöihin liittyvistä epäselvyyksistä. Ministeriö ei pidä saamaansa selvitystä riittävänä ja aikoo käynnistää ulkopuolisen puolueettoman selvityksen asiasta. Selvitystyö toteutetaan mahdollisimman pian kuulemalla ensin Kehäratahankkeen kaikkia osapuolia.

Liikenneministeri Merja Kyllönen haluaa toteuttaa perusteellisen selvityksen.

- Haluan käynnistää Kehäradan lisätöistä perusteellisen selvityksen. Samalla huoleni on, että tämän hankkeen ongelmat ovat vain jäävuoren huippu ja heijastaa Liikenneviraston toimintatapaa laajemminkin, sanoo ministeri Kyllönen.

- Viraston selvityksessä on tuotu esiin monia puutteita. Tämä nyt esille tullut tapaus herättää kysymyksen, miten Liikennevirasto huolehtii lainsäädännön mukaisesti tehtävistään ja miten sisäinen valvonta virastossa toimii yleisemminkin suurten hankkeiden kohdalla. On otettava huomioon, että viraston vastuulla on noin 3 miljardin euron edestä käynnissä suuria liikenneinvestointihankkeita, Kyllönen korostaa.

Valtion talousarviosta annetun asetuksen mukaan viraston johdon on huolehdittava siitä, että virastossa on käytössä asianmukaiset sisäisen valvonnan menettelyt. Näin voidaan varmistaa viraston talouden ja toiminnan laillisuus ja tuloksellisuus.

Lisätietoja:
ylijohtaja Minna Kivimäki, puh. 0295 34 2013
erityisavustaja Sarianne Hartonen, puh. 0295 34 2325

Merja Kyllönen