Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 30.9.2014 8.40
Uutinen
Tietoturva (Kuva:Rodeo)
Tietoturva (Kuva:Rodeo)

Suomi osallistuu nyt toisen kerran Euroopan kyberturvallisuuskuukauden viettoon. Kampanjakuukauden tapahtumien avulla halutaan kiinnittää huomio internetin turvalliseen käyttöön.

Kampanja on EU:n verkko- ja tietoturvaviraston (ENISA), eurooppalaisten tietoturvaviranomaisten ja toimialan yritysten yhteinen ponnistus. Kyberturvallisuuskuukauden tarkoituksena on lisätä kansalaisten ja yritysten tietoisuutta verkkoturvallisuudesta.

Verkossa oleva sähköiset palvelut ovat alati kasvava osa yhteiskunnan toimintaa ja kansalaisten arkea. Lainsäädännöllä ja valvonnalla pyritään siihen, että palvelut ovat toimivia ja turvallisia ja että toiminnassa kunnioitetaan kansalaisten ja yritysten perusoikeuksia.

Pääasiallinen vastuu on kuitenkin palvelujen käyttäjillä. Jokaisen netinkäyttäjän täytyy varautua siihen, että verkkoviestintä ei ole aina täysin turvallista. Muutamalla perustoimenpiteellä pääsee hyvään alkuun: huolehdi tietokoneen tietoturvasta, huolehdi käyttäjätunnuksista ja salasanoista ja mieti mitä tietoja annat itsestäsi.

Kyberturvallisuuskuukauden aikana tietoturvasta järjestetään muun muassa seminaareja, yleisötilaisuuksia ja kampanjoita useissa Euroopan maissa.