Lindén: Suomen laajakaistapolitiikka on ollut oikeansuuntaista

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 18.10.2010 13.45
Tiedote

Oxfordin yliopiston ja espanjalaisen Oviedon yliopiston toteuttama kansainvälinen laajakaistatutkimus kertoo Suomen kiinteiden laajakaistayhteyksien laadun olevan kuudenneksi paras maailmassa. Suomi on parantanut sijoitustaan edellisvuotisesta tutkimuksesta selvästi. Tutkimuksen tilaaja on Cisco Systems.

Viestintäministeri Suvi Lindén on ilahtunut Suomen hyvästä sijoituksesta runsaan 70 maan vertailussa.

- Tutkimus osoittaa, että olemme tehneet oikeita asioita. Suomen laajakaistapalveluiden laatutason perusteella meidät liitettiin niiden maiden joukkoon, joiden laajakaistavalmius vastaa jo huomisen haasteita, Lindén toteaa.

- Toisaalta tutkimus kertoo myös, missä meillä on vielä parannettavaa. Suomessa todettiin olevan suuri ero taajamien ja haja-asutusalueiden laajakaistayhteyksien laadussa. Tutkimus osoittaa, että laajakaistan määrittely yleispalveluksi on ollut oikea ratkaisu.

- Laki edellyttää, että kaikilla on asuinpaikasta riippumatta mahdollisuus kohtuuhintaiseen ja laadukkaaseen laajakaistaan. Yhden megan laajakaistayhteyden hinnasta päästiin viime viikolla operaattoreiden kanssa sopimukseen, ja jatkossa kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös yhteyden laatuun, Lindén sanoo.

Lindén pitää juuri tehtyä sopimusta merkittävänä panostuksena tasa-arvoisempaan tietoyhteiskuntaan koko maassa. Seuraava vaihe eli Sata megaa 2015 -hanke tulee vauhdittamaan kuituyhteyksien rakentamista ja myös parantamaan yhteyksien laatua.

Lisätietoja
erityisavustaja Anna Anttinen, puh. 09 160 28324