Kiuru: Taajama-alueiden puuttuvat laajakaistat hidastavat digitalisaatiokehitystä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.3.2015 13.50 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.52
Uutinen
Ministeri Krista Kiuru keskustelee taajamien laajakaistayhteyksistä 5,3,2015 (Kuva: LVM)
Ministeri Krista Kiuru keskustelee taajamien laajakaistayhteyksistä 5,3,2015 (Kuva: LVM)

Suomi ei saa pudota mobiilimaakuoppaan, myös toimintavarmoille kiinteille laajakaistayhteyksille pitää olla tarjontaa aivan kaikkialla, korosti opetus- ja viestintäministeri Kirsta Kiuru 5. maaliskuuta 2015 käydyssä keskustelussa tutustuessaan paikallisen osuuskunnan valokuituhankkeeseen Helsingin Pitäjämäessä.

- Tiheiden väestökeskittymien ja julkisin varoin tuettujen haja-asutusalueiden väliin jäävillä alueilla kuiturakentaminen ei ole edennyt toivotulla tavalla eikä tasaisesti. Tällaisilla usein vanhoilla asuinalueilla, asuu noin 60-65% suomalaisista, sanoo opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

- On tärkeä herättää keskustelua siitä, miten markkinoihin saataisiin vauhtia. Kysymys ei ole vain muutamista kotitalouksista ja asukkaiden nettitelevision käytöstä. Kysymys on koko yhteiskunnan digitalisaatiokehityksestä. Esimerkiksi palvelujen siirtyminen verkkoon, lisääntyvä etätyöskentely tai yritystoiminta kotikonttoreissa edellyttävät nopeaa ja erityisesti toimintavarmaa tietoliikenneyhteyttä, ministeri Kiuru tähdentää.